Wie zijn we?

Wijn in de Bijbel wil mensen met een glas wijn in de hand met elkaar in gesprek te brengen. Door het proeven van wijn en aan de hand van belevingsopdrachten wordt er op een ontspannen manier nagedacht over levensthema’s. Het proeven van wijn is in onze methode een hulpmiddel om je gedachten tijdens het gesprek onder woorden te brengen.
Ook wil Wijn in de Bijbel informatie verstrekken over het product wijn in de Bijbel. Dit doen we door lezingen alsmede informatie op deze website.

Duurzaamheid staat voorop bij de wijnen en de activiteiten die we verzorgen.

We zijn er sterk in om mensen naar aanleiding van Bijbelse thema’s met elkaar in gesprek te laten gaan over levensthema’s. Dit doen we natuurlijk altijd met behulp van wijn!

Het wijnproeven bij Wijn in de Bijbel is een alternatieve methode om met religie aan de slag te gaan. Je zult merken dat de proeverijen van Wijn in de Bijbel verrassend zijn en enorm veel positieve energie zullen oproepen. Door het ontdekken van geur, kleur en smaak in de wijnen leer je aspecten te benoemen die het gesprek stimuleren. De wijnen zijn zodanig geselecteerd dat zij diverse belevingen oproepen. Het proeven van wijn met bijbehorende activiteiten is bij ons een voertuig van reflexie.

Uiteraard staat duurzaamheid bij ons centraal.  De wijnen zijn van zeer hoge kwaliteit en op natuurlijke wijze geproduceerd. We gebruiken bij onze proeverijen en wijnpakketten alleen wijnen van biologische afkomst. Dit zijn kwaliteitswijnen met een eerlijk inkomen voor de wijnmaker, zodat deze met alle respect voor de natuur zijn wijnen kan produceren. 

Bekwaamheid

Met een gerust hart kan je ons vragen om een lezing, workshop/proeverij te verzorgen over het thema Wijn in de Bijbel. Ook de levering van de proefpakketten van Wijn in de Bijbel is bij ons in goede handen. De methode en het onderzoek over ‘Wijn in de Bijbel’ is wetenschappelijk theologisch onderbouwd aan de Protestantse Theologische Universiteit. We hebben wetenschappelijk onderzoek gedaan naar gespreksmethoden en manieren om gesprekken concreet te maken. De uitwerking is genomineerd als wijnonderzoek door het Productschap Wijn.

We hebben veel ervaring in het begeleiden van groepsgesprekken en wijnproeverijen naar aanleiding van het thema Wijn in de Bijbel. Dat doen we voor kerken, (studie)groepen maar ook voor bedrijven. Ook organiseren we met ons bedrijf Wijn&Filosofie regelmatig filosofische activiteiten met wijn voor bedrijven en organisaties. Dat heeft er voor gezorgd dat wij weten welke hoe we een gesprek moeten begeleiden en wijnen aanleiding geven tot een intense beleving en wat mensen weten te waarderen.
De eigenaar van Wijn in de Bijbel is theoloog,  gecertificeerd filosofisch socratisch gespreksleider en register vinoloog. Regelmatig blijven we vakinhoudelijk op niveau door nascholing en proefsessies met mede vinologen.

Veiligheid

Bij Wijn in de Bijbel zorgen we er voor dat de randvoorwaarden voor de levering van de wijnen en activiteiten die we organiseren goed zijn. Wij zijn sterk in het creëren van een prettige sfeer van veiligheid en rust. Dit komt zowel tot uiting bij het samenstellen van complete proefpakketten als bij de lezingen en proeverijen die we verzorgen.

Wij zijn zeer serieus over de dienst die we aanbieden maar we doen dit wel met de nodige luchtigheid. We houden zelf erg van humor en plezier, er mag gelachen worden tijdens de activiteiten die we aanbieden.
Jouw bestellingen, betalingsgevens, ingewonnen adviezen, mailwisseling en adresgegevens zijn bij ons in goede handen.

Creativiteit

Creativiteit is ook één van onze pijlers. We zoeken naar originele manieren om Bijbelse thema’s op een verrassende manier te laten beleven. We willen mensen met behulp van wijn met elkaar in gesprek te gaan over godsdienstig relevante onderwerpen. Dat doen we op een ongedwongen niet belerende manier. Voortdurend zijn we actief om onze materialen aan te passen.

Met onze wijnproeverijen zijn we ook regelmatig te vinden op bijzondere locaties. Neem ook eens een kijkje op de websites van onze nevenactiviteiten Wijn&Filosofie en Biodynamische wijn. We werken samen met een aantal respectabele etablissementen die voor elke vraag een passend aanbod hebben: unieke vergaderruimten, heerlijke gastronomie of een bijzondere ligging van de faciliteit. We willen je van harte uitnodigen om ons eens een activiteit te laten organiseren.

Gastvrijheid zit in onze genen.
We geven de deelnemers een warme ontvangst en leggen hen met hart en ziel in de watten. Wil een gesprek slagen dan is zowel bij de doe het zelf methode als bij een door ons georganiseerde activiteit een good feeling noodzakelijk.

 

Tevens eigenaar van Wijn&Filosofie en Biodynamische wijn.nl
Wijn&Filosofie stelt bedrijven en organisaties in staat om met behulp van het goede gesprek en het proeven van wijn vragen vanuit verschillende invalshoeken te benaderen. Bij Wijn&Filosofie wordt een beroep gedaan op het gezond verstand en de smaakbeleving van de deelnemers. Wijn&Filosofie heeft een unieke methode om vragen, problemen en ideeën te onderzoeken. 

 

 

© 2016 - 2021 Wijn in de Bijbel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel