Zomer/ najaarsaanbieding Petrus

Een filmteam van de PKN heeft op 10 augustus opnames gemaakt van de bereiding van het recept uit het magazine Petrus nummer 3.
'De zomerse goulash met wijn' werd bereid op het erf van zingevingsboerderij de Vrije Verbinding in Wezep. Daar zijn we gastvrij ontvangen door de eigenaren Henk en Carla. Tijdens het koken hebben we onder het genot van een glas wijn met elkaar gesproken over hun werkzaamheden en activiteiten. 

Ook zijn er opnames gemaakt van het vlees dat we hebben gekocht bij Eimert Fikse. Hij is eigenaar van een zorgboerderij en B&B de Vollenhof. Op de boerderij zorgt hij ervoor dat zijn koeien een goed en biologisch leven hebben. 

Na het koken hebben we met elkaar genoten van de zomerse goulash met wijn. 

De wijn is met korting te verkrijgen op deze onderaan deze pagina. Voer hiervoor bij het bestellen de kortingscode PETRUS2018 in.

We wensen je veel succes met koken! Geniet van deze heerlijke wijn en natuurlijk het goede gesprek!
 

Informatie over de zingevingsboerderij vind je op http://www.zingevingsboerderij.nl

Het vlees kan je aanschaffen via http://boerben.nl of kijk bij http://www.hoeveopvollenhof.nl

 

Het recept 'De zomerse goulash met wijn'.

Tijdens de zomer zijn er in overvloed verse producten verkrijgbaar. Paprika’s bijvoorbeeld, zijn nu niet aan te slepen! 

Goulash is één van de gerechten waarvan je juist in deze tijd heerlijk kan genieten. Helemaal als je in bezit bent van een driepoot met kookpot waarmee je boven een vuurtje in de vrije natuur dit stoofgerecht kan bereiden. 
Mocht je nou niet zo’n driepoot hebben dan doet een fornuis of een vuurtje met daarom heen een paar flinke stenen en een grote pan erop ook prima dienst als kookplek.

De basis van goulash bestaat altijd uit paprika. Voor de rest kan je eindeloos variëren met andere ingrediënten zolang er maar geen tomaat wordt toegevoegd. Hongaren bereiden het vaak met rundvlees maar je kan ook kiezen voor lamsvlees of wild. Mocht je vegetarisch willen koken dan zou je kunnen kiezen voor champignons of een vleesvervanger.

Een tijdje geleden zijn wij gezegend met een Veluws wild zwijn voor het rechtervoorwiel van onze auto. Ook deze smaakte heerlijk in de goulash. Een flinke scheut rode wijn tijdens de bereiding geeft het gerecht extra diepgang. Op deze pagina is tegen een gereduceerd tarief de bijpassende wijn te bestellen. 

Serveer de goulash met gekookte witte rijst, pasta of spätzle en een frisse paprikasalade.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen.
1 kg vlees (rund, lam of wild) in stukken van ca. 2 cm gesneden
3 grote uien fijngehakt
5 rode paprika’s in stukken van ca. 2 cm gesneden
5 tenen knoflook fijngehakt
200 gram gerookt spek in dobbelsteentjes gesneden
6 volle eetlepels paprikapoeder van goede kwaliteit
3 middelgrote kruimige aardappelen in kleine stukken gesneden
2 dl goede rode wijn van het huis Los Frailes (zie verdero op deze pagina)
1,5 liter groentebouillon 
(gerookt) zout 
zwarte peper uit de molen
Olie
1 eetlepel kümmelzaadjes (karwij)
Fijngehakte peterselie

 

Fruit de ui gaar in enkele eetlepels olie. Voeg daarna het spek en het vlees toe en bak dit even aan. Voeg na enkele minuten de knoflook en het paprikapoeder toe. Laat de aroma’s vrijkomen en voeg de aardappelen toe. Blus alles af met driekwart van de bouillon. Voeg tenslotte de rode wijn en de kümmel toe. Laat alles onder regelmatig roeren garen. Je zult zien dat de saus begint te binden. Voeg desnoods meer bouillon toe. Het gerookte zout kan naar smaak aan het einde van het koken worden toegevoegd.

Strooi wat fijngehakte peterselie over het gerecht wanneer het klaar is. Eet smakelijk!

Vegetarische variant?
Vervang het vlees door 4 bakjes champignons. Het spek kan je vervangen door gerookte spekjes van de vegetarische slager. 

 

 

 

 

© 2016 - 2018 Wijn in de Bijbel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel